آستارا
طوالش
رضوانشهر
ماسال
بندر انزلی
صعومه سرا
فومن
رشت
شفت
رودبار
سیاهکل
لاهیجان
اشرفیه
املش
رودسر
لنگرود
09027087013

PHONE NUMBER

شما اینجا هستید » گیلند » مقاله » راهنمای خرید خانه در اصفهان

راهنمای خرید خانه در اصفهان

تاریخ درج : 31 جولای 22

بازدید : 845

متن مقاله
بخش نظرات

راهنمای خرید خانه در اصفهان

اصفهان یکی از شهرهای مورد علاقه مهاجران محسوب می شود. این موضوع باعث افزایش چشمگیر تقاضا برای خرید خانه در این شهر شده است. با توجه به این افزایش تقاضا، قیمت خانه در اصفهان نیز افزایش یافته است. در این مقاله قصد داریم راهنمایی کوتاهی در خصوص خرید خانه در اصفهان داشته باشیم.

اصفهان شهری مناسب برای مهاجران

اصفهان یکی از زیباترین شهرهای ایران است که سال هاست پر رونق باقی مانده است. این شهر ترکیبی از فرهنگ، اصالت، زیبایی و صنعت است. شرکت های متنوع، صنایع متعدد و قدرتمند، ساختار شهری زیبا و استاندارد، آب و هوای مساعد و غیره، شرایط زندگی مساعدی را برای این شهر ایجاد کرده اند.

در سال های اخیر دغدغه های اقتصادی برای اکثر مردم کشورمان مهم شده است و افراد مختلف به دنبال راهی جدید برای کسب درآمد بیشتر هستند. از این رو در سال های اخیر مهاجرت به شهرهایی با اقتصاد قوی افزایش یافته است و اصفهان یکی از این شهرها محسوب می شود.

اگر قصد مهاجرت به این شهر تاریخی و زیبا را دارید و یا به دنبال یک سرمایه گذاری مطمئن هستید، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید. کسب اطلاعات قبل از معاملات ملکی قانون بسیار مهم و نانوشته ای است که باید به آن توجه کرد.

خرید خانه در اصفهان

مناطق رو به رشد اصفهان کدامند؟

قسمت‌های جنوبی و مجاور زاینده‌رود اصفهان مملو از خانه‌های قدیمی و بازسازی‌شده‌ای است که برای پاسخگویی به تقاضای خرید خانه شکل گرفته‌اند.

در حال حاضر گسترش ساخت و ساز در این محله ها بسیار کند است. زیرا گسترش و توسعه مناطق جنوبی اصفهان با محدودیت هایی همراه است. علاوه بر این، خانه های این محله ها بسیار گران هستند.

به همین دلیل افرادی که به دنبال سرمایه گذاری موفق هستند می توانند به مناطق شمالی و شرقی این شهر مراجعه کنند. این محله ها پتانسیل خوبی برای رشد و توسعه دارند.

اگرچه در سال های اخیر به این مناطق توجه چندانی نشده است، اما به دلیل اشباع شدن مناطق جنوبی اصفهان، تمایل به خرید و فروش ملک در مناطق شمالی و شرقی افزایش یافته است. این موضوع باعث افزایش معاملات ملکی در این مناطق شده است.

پیشنهادات ویژه برای سرمایه گذاری و خرید خانه در اصفهان

اگر سرمایه کافی برای خرید خانه در این شهر ندارید، می توانید با روش های مرسوم وارد عرصه سرمایه گذاری در املاک شوید. این روش ها عبارتند از:

خرید خانه در شهرک های تازه تاسیس و حاشیه ای

پیش خرید آپارتمان در محله های معتبر

خرید خانه های قدیمی یا فرسوده (کلنگی)

مشارکت در ساخت و سازها

خانه در اصفهان 1

مروری بر قیمت مسکن در اصفهان

جالب است بدانید قیمت املاک و منازل در این شهر با قوانین رایجی که در شهرهای دیگر دیده می شود همخوانی ندارد. در اکثر شهرهای ایران قیمت مسکن و ملک در مناطق شمالی بیشتر است. همچنین گران‌ترین معاملات ملکی متعلق به محله هایی با بافتی تازه و مدرن است.

در صورتی که اصفهان از این قاعده کلی مستثنی است. در واقع محله های جنوبی این شهر بسیار گران است و خانه های این محلات متعلق به ثروتمندان است.

به طور کلی در این شهر هر فردی با هر سلیقه ای می تواند خانه و محله مورد نظر خود را پیدا کند. فرقی نمی کند به خانه های سنتی با بافت قدیمی علاقه مند باشید یا به دنبال آپارتمان های مجلل و محله های نوساز باشید. زیرا در هر دو صورت می توانید با کمی جست و جو در میان نواحی اصفهان گزینه مناسب خود را بیابید.

از آنجایی که قیمت گذاری ملک در این شهر متفاوت است حتما باید از یک کارشناس متخصص در این زمینه کمک بگیرید.

بهترین محله های اصفهان برای خرید خانه

به طور کلی امکانات رفاهی، جاذبه های تاریخی و گردشگری، جاذبه های طبیعی و موقعیت های کاری موجود از جمله عواملی هستند که بر قیمت ملک در محله های مختلف این شهر تأثیر می گذارند.

اصفهان 15 منطقه دارد. با یک ارزیابی ساده باید بگوییم هر منطقه ای که امکانات رفاهی، خدماتی، درمانی، تفریحی و … بیشتری داشته باشد، قیمت بالاتری خواهد داشت. یکی دیگر از عوامل موثر بر ارزش خانه در این شهر نزدیکی به معابر اصلی است.

در ادامه بهترین مناطق اصفهان برای خرید خانه را به شما پیشنهاد می کنیم.

پیشنهاد اول – منطقه مرداویج

اگر سرمایه کافی برای خرید خانه در اصفهان دارید، منطقه مرداویج یک انتخاب ایده آل خواهد بود. مرداویج یکی از محله های اعیان نشین این شهر محسوب می شود و قیمت خانه در این محله، بالا برآورد می شود.

خانه در مرداویج

مرداویج از یک طرف از دروازه شیراز تا چهارراه فرایبورگ امتداد دارد. امتداد دیگر این منطقه از خیابان کارگر تا کوی اساتید است. یکی از جاذبه های تاریخی مهم در این منطقه برج کبوتر نام دارد.

 

پیشنهاد دوم – محله شیخ صدوق

محله شیخ صدوق یکی از محبوب ترین مناطق برای خرید خانه است. این منطقه به دلیل مجاورت با زاینده رود طرفداران زیادی دارد. البته وجود تجهیزات مختلف رفاهی، تفریحی و آموزشی در قیمت این محله بی تاثیر نیست.

برای خرید خانه در محله شیخ صدوق با دو بخش شیخ صدوق شمالی و جنوبی مواجه هستید. قسمت شمالی این منطقه از خیابان آزادگان تا پل فردوسی امتداد دارد. قسمت جنوبی شیخ صدوق نیز از چهارراه شیخ صدوق تا ضلع جنوبی خیابان آزادی امتداد دارد.

 

پیشنهاد سوم – منطقه مهرآباد

مهرآباد از دیگر محله های نزدیک به زاینده رود است که مورد توجه مرفهان و اعیان نشینان است. این محله در سال های اخیر رشد و توسعه خوبی داشته است. این موضوع باعث شده افرادی که در این زمینه سرمایه گذاری کرده اند به سودهای کلانی دست یابند.

خانه هایی که از میدان بزرگمهر تا پل غدیر دیده می شوند در محدوده جغرافیایی تعریف شده برای منطقه مهرآباد قرار دارند.

منطقه مهرآباد پاسخگوی همه سلیقه هاست. این منطقه شامل بسیاری از آپارتمان ها و ویلاهای لوکس است. بیشتر خانه های این منطقه بیش از 200 متر مربع مساحت دارند و بر اساس اصول استاندارد ساخته شده اند. این مشکل باعث شده تا این محله منظره زیبایی داشته باشد.

 

پیشنهاد چهارم – محله جلفا

یکی از دلایل شهرت اصفهان وجود مساجد زیبا و اصیل است که در ادوار مختلف تاریخی در نقاط مختلف این شهر قرار داشته است. البته این شهر دارای معابد مذهبی و کلیساهای زیبایی نیز هست.

بسیاری از عبادتگاه های مردم ارامنه در منطقه جلفا اصفهان واقع شده است. این محله سالهاست که به محله ارامنه معروف است. سنگفرش های خیابان، بافت و معماری قدیمی ساختمان ها زیبایی منحصر به فردی به منطقه جلفا بخشیده است.

خانه در جلفا اصفهان

علاوه بر این، این محله دارای کافه ها، رستوران ها و مراکز خرید پررونقی است که تمایل به خرید خانه در این محله را افزایش داده است.

پیشنهاد پنجم – محله مشتاق

یکی از خوش آب و هواترین مناطق اصفهان متعلق به بخش مشتاق است. این منطقه توسط زاینده رود، پارک ها و باغ های مختلف احاطه شده است. بسیاری از بومیان این منطقه را برای خرید خانه انتخاب می کنند. البته ارزش ملک در این منطقه بسیار بالاست و هرکسی توانایی خرید در منطقه مشتاق را ندارد.

 

پیشنهاد ششم – محله چهارباغ

اگر به دنبال خرید خانه در محله ای با دسترسی آسان هستید، محله چهارباغ انتخاب خوبی خواهد بود. این محله با معابر مهم شهر، اماکن رفاهی، اماکن خدماتی و مراقبتی، اماکن آموزشی و… همسایگی خوبی دارد.

خانه در چهارباغ اصفهان

منطقه چهارباغ در قسمت جنوبی زاینده رود واقع شده و به جاذبه های تاریخی شهر بسیار نزدیک است. سی و سه پل یکی از محبوب ترین جاذبه های تاریخی این شهر است که در قلب چهارباغ واقع شده است.

 

پیشنهاد هفتم – ناحیه عباس آباد

عباس آباد یکی از محله های زیبا و منحصر به فرد اصفهان است که با ورود به این منطقه از زیبایی فوق‌العاده آن شگفت زده خواهید شد. درختان انبوه و سر به فلک کشیده ای که در دو طرف خیابان های این محله قرار گرفته اند، عباس آباد را به محله ای منحصر به فرد و لذت بخش تبدیل کرده است.

مادی نیاسرم ضمن افزودن زیبایی بیشتر به این محله، آن را به دو قسمت تقسیم کرده است. عباس آباد ترکیبی جذاب از معماری سنتی و مدرن است. ویلاهای اصیل و باستانی عباس آباد هنوز هم طرفداران خود را دارد. البته در سال های اخیر تقاضا برای خرید خانه های مجلل در برج های مجلل این منطقه نیز بسیار افزایش یافته است.

 

پیشنهاد هشتم – ناحیه میرزا طاهر

منطقه میرزا طاهر از دیگر مناطق اصیل و گرانقیمت اصفهان است. البته قیمت خانه در این منطقه کمی کمتر از خانه های دیگر مناطقی است که پیش از این به شما ارائه کردیم. به همین دلیل ممکن است این منطقه برای مهاجرانی که سرمایه کافی برای خرید خانه های گران‌قیمت ندارند، انتخاب مناسبی باشد.

 

سخن آخر

به طور کلی باید گفت خانه هایی که در حاشیه زاینده رود و متعلق به جنوب شهر هستند قیمت بیشتری دارند. البته در این بین مناطقی که امکانات رفاهی بیشتری دارند، توریستی، تاریخی، طبیعی و… هستند یک سر و گردن بالاتر خواهد بود.

ناگفته نماند که همه خانه های رو به رشد اصفهان لزوما در چنین مناطقی قرار ندارند. شناخت مناطق رو به رشد این شهر برای سرمایه گذاری نیاز به دانش و تخصص کافی دارد که توصیه می کنیم از مشاوران و متخصصان در خصوص مهمترین نکات قبل از خرید خانه کمک بگیرید.

برچسب ها :
ارسال نظر
1 . دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط گیلند نمایش خواهد داده شد.
2 . پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
3 . پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

مقالات مرتبط

سرقفلی چیست؟

  • تاریخ انتشار : 29 فوریه 24
  • تعداد بازدید : 881
  • نظرات : بدون دیدگاه
  • دسته بندی : دانستنی های ملکی
  • نویسنده : حسین احمدپور
  • منبع : گیلند

سرقفلی چیست؟
آیا میدانید سرقفلی چیست؟ در این مطلب به تعریف سرقفلی و مفاهیم مرتبط با آن خواهیم پرداخت. در حقیقت سرقفلی به زبان ساده به حقی گفته می شود که مستاجر با پرداخت مبلغی به مالک در ملک تجاری پیدا می‌کند و برابر این حق می‌تواند از ملک تجاری با اجاره بسیار کمی استفاده کند.
به عنوان مثال یک شخص برای اجاره یک ملک تجاری که 1 میلیارد تومان ارزش دارد ماهانه 10 میلیون تومان اجاره می دهد. در حالی که اگر آن فرد 900 میلیون تومان بابت سرقفلی مغازه پرداخت کند می تواند با پرداخت 100 هزار تومان ماهانه از منافع عین مستاجره استفاده کند.
برای خرید مغازه سرقفلی مقدمات و مراحل خاصی دارد. اگر سرقفلی مشمول قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال ۱۳۵۶ باشد، خریدار باید قبل از اقدام به خرید از رضایت مالک به انتقال سرقفلی اطمینان حاصل کند در غیر این صورت ممکن است بعد از امضاء قرارداد با عدم رضایت مالک مجبور به تخلیه محل سرقفلی با نصف حق کسب پیشه شود. به همین خاطر باید برای خرید مغازه سرقفلی حتما از مشاور و وکیل سرقفلی متخصص این حوزه استفاده شود.
در قوانین فعلی کشور سرقفلی به دونوع می باشد:

سرقفلی ناشی از حق کسب و پیشه:
این نوع سرقفلی در واقع همان حق کسب و پیشه ناشی از قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال ۱۳۵۶ است که در عرف عمومی مردم از آن تحت عنوان سرقفلی یاد می‌شود و به همین عنوان مغازه‌های دارای حق کسب‌وپیشه بین کسبه و بازاریان نقل‌ و انتقال می‌گردد.

سرقفلی حقیقی:
سرقفلی که به آن سرقفلی واقعی گفته می شود سرقفلی ای است که مربوط به حق کسب و پیشه نیست بلکه مستاجر در ابتدای ورود به عین مستاجره با پرداخت مبلغی سرقفلی مغازه را خریده است. این نوع از سرقفلی در دو مبحث است.
1- سرقفلی ای که در کنار حق کسب و پیشه حاصل از قانون روابط موجر و مستاجر ۱۳۵۶ قرار دارد و در بسیاری از موارد باعث اشتباه بازاریان و مردم و حتی در بعضی مواقع صاحب نظران و حقوقدانان گردد. از آنجا که برای مستاجران مشمول قانون روابط موجر و مستاجر ۱۳۵۶ حق کسب وپیشه ایجاد می‌شود.
2- نوعی از سرقفلی که اولین بار در حقوق ایران در سال ۱۳۷۶ در قانون روابط موجر و مستاجر پیش‌بینی شد و شرایط تخلیه، تخلف و انتقال این سرقفلی کاملا با سرقفلی ناشی از حق کسب پیشه متفاوت است که متاسفانه اشتباه در این حوزه و مقایسه این نوع سرقفلی با سرقفلی قانون روابط موجر و مستاجر ۱۳۵۶ باعث ضرر های جبران ناپذیری برای کسبه و بازاریان می‌شود.

توضیحات بیشتر

کاربری مسکونی چیست؟

وقتی به اطراف نگاه مینیم انواع ساختمان ها را می بینیم و حتما این سوال در ذهنتان  ایجاد شده که چگونه برخی از ساختمان‌ها جهت سکونت و برخی دیگر به‌عنوان ساختمان‌های تجاری، کشاورزی،  اداری،ورزشی و انواع دیگر تعیین شده اند.

پروانه ساختمان شناسنامه هر ساختمانی است که قبل از هرگونه ساخت و سازی باید از شهرداری گرفته شود.اگرساخت و سازی بدون مجوز شهرداری انجام شود غیرقانونی است و شهرداری مجاز است تا مانع از ادامه ساخت ‌و ساز و فعالیت آن شود.در پروانه ساختمان علاوه بر ثبت مشخصات فنی ساختمان زیر نظر مهندسین و ناظرین باتجربه، نوع کاربری ساختمان نیز ذکر میشود.

کاربری ساختمان طرحی جامع است که چگونگی استفاده و کاربرد ساختمان را بیان میکند.جهت شناخت شهر و آشنایی با چگونگی و پراکندگی فعالیت‌های شهری مطالعاتی اساسی صورت گرفته و بر مبنای آن نوع کاربری ساختمان تعیین میشود.

میتوان گفت که نحوه‌ی استفاده از یک ملک یا ساختمان، که بر مبنای طرح تفصیلی شهرداری و بر اساس چگونگی استفاده از آن ساختمان و فعالیت‌های شهری اطراف آن مشخص می‌شود،کاربری ساختمان میگویند

کاربری ساختمان در ۸ نوع کاربری تقسیم بندی شده است: مسکونی، کاربری تجاری، کاربری کشاورزی، کاربری صنعتی، کاربری خدماتی، کاربری معدن، کاربری ورزشی و فاقد کاربری.

ساختمانی که بر اساس طرح جامع شهرداری در محدوده‌ای از شهر با تراکم‌های مختلف مسکونی ساخته میشود این ظرفیت را دارد که افرادی در آن زندگی کنند بنابراین مجوز شهرداری آن با کاربری مسکونی صادر میشود.

حتی زمینی که در تراکم‌های مسکونی شهر واقع‌شده است میتواند کاربری مسکونی داشته باشد. املاک با کاربری مسکونی به سه دسته ویلایی ، آپارتمان و زمین مسکونی تقسیم میشوند.

در حال حاضربا افزایش جمعیت و نبود زمین کافی اغلب واحدهای مسکونی در یک یا چند ساختمان واقع می‌شوند که ورودی اصلی، راه‌ پله و بعضی پارکینگ و حیاط آن‌ها مشترک است به این‌گونه ساختمان‌ها آپارتمان گفته میشود.

قسمت‌هایی که به‌صورت مشترک بین اهالی ساختمان استفاده می‌شود بخش مشاع ساختمان نامیده می‌شود. برای یک آپارتمان علاوه بر کاربری مسکونی می‌توان کاربری تجاری و اداری نیز اخذ کرد. ساختمان‌های ویلایی ساختمان‌هایی یک یا چندطبقه هستند که ورودی اصلی، حیاط و تمامی امکانات موجود در آن مستقل بوده و به‌صورت مشترک با واحدهای مسکونی دیگر استفاده نخواهد شد.

زندگی در خانه‌های ویلایی با آسایش بیشتری همراه است زیرا نیازی نیست تا بخش‌هایی از ساختمان را با افراد ساکن در ساختمان‌های مجاور شریک شد. زمین با کاربری مسکونی زمینی است که ساخت‌وسازی در آن انجام‌نشده اما مجوز شهرداری جهت ساخت واحد مسکونی برای آن صادر می‌شود و یا امکان اخذ مجوز شهرداری برای ساخت ساختمان مسکونی  برای آن فراهم است.

توضیحات بیشتر

نسق چیست؟

  • تاریخ انتشار : 29 فوریه 24
  • تعداد بازدید : 136214
  • نظرات : یک دیدگاه
  • دسته بندی : دانستنی های ملکی
  • نویسنده : حسین احمدپور
  • منبع : گیلند

در ایران قدیم تقسیمات مختلفی در مورد زمین ها رایج  بود  و در اکثر مزارع نیاکان ما با کشاورزی و فعالیت در زمین، محصول را به نسبت حقی که داشتند تقسیم می کردند.

اگر مالکیت زمین  از آن کس دیگری بود، رعیت متناسب با کار و تلاش و سهم خود، از محصول سهم داشت و اگر مالک خود روی زمین کار میکرد،  به حاکم سهم می پرداخت و اگر خان و مالک بود بابت ابزار تولید و زمین و سایر حمایت هایی که از  رعیت داشت، سهم مشخصی دریافت میکرد.

در نتیجه اگر رعیت سال ها روی زمین مشخصی کار می کرد از سهم بیشتری بهره می برد و یا حق تقدم و حق ریشه و کار و برداشت با او بود و مالک زمین نیز ترجیح میداد که با رعیت با سابقه بیشتر کار کند.

در دِه های  ایران تقسیم زمین عمدتا طی یک سال یا چند سال بصورت بنه بندی، و  گاوبندی بود و هر کس روی بنه خود کار می کرد و سهم خود را می برد و سهم مالک نیز پرداخت میشد. رعیت و خانواده او از بنه خود دفاع میکردند و دام خود را در بنه خود به چرا میبردند و در بنه خود باغ و زراعت داشتند.

زمین های نسقی یعنی چه

زمین های نسقی یعنی چه

تحول با اصلاحات ارضی 

 

اما با شروع اصلاحات ارضی در سال 1338مالکیت به شکل خاص در ایران شناخته شد. دولت زمین را از خان ها و مالکان بزرگ گرفت و بین رعیت های همان زمین تقسیم کرد و بر اساس میزان فعالیت و کار مردم روستا، زمین های مرغوب، نیمه مرغوب و نامرغوب تقسیم می شد و البته این تقسیم اراضی بابت لطمه زیادی به ساختار تولید و کار و فعالیت روستا شد.

عده ای از رعیت ها توان و دانش ومدیریت کافی نداشتند و قادر به اداره زمین خود نبودند و در نتیجه آن را یا رها کردند و به شهر رفتند و یا فروختند و کارگر و خوش نشین شدند و یا حق و حقوق خود را اجاره می دادند و یا با گرفتاری های جدید دست و پنجه نرم میکردند.

پراکندگی زمین ها و تکه تکه شدن زمین ها به خصوص پس از مرگ پدر خانواده و ارث بردن فرزندان، ساختار تولید روستا را ویران کرد و سلسله مراتب روستا و کار گروهی و مشاع و همکاری و تقسیم کار قبلی را ویران کرد و در نتیجه اکثریت روستا زیان دیدند و درگیری ها و اختلاف ها نیز باعث شدیدتر شدن این مشکلات شد.

 

اگر کشاورزی به مدت یک سال روی زمینی کار و فعالیت تولیدی انجام میداد با رعایت شرایطی طبق اصلاحات ارضی مالک مشاع روستا دراراضی مرغوب، نیمه مرغوب و پست محسوب می شد و با پرداخت اقساط ، مالکیت رسمی  در زمین دارا میشد.

در عین حال رسم تیول داری نیز برای بهبود وضع روستاییان ایران مورد توجه بود اما در یک کلام می توان گفت که اگر به جای اصلاحات ارضی، تقویت تعاونی ها و نظارت بر کار خان و رعیت صورت میگرفت نتیجه بهتری حاصل میشد.

درمهرماه 1331 با توجه به قانون عمرانی 1316 لایحه زیاد شدن سهم کشاورزان و سازمان عمرانی به تصویب رسید. اما این قوانین نیز نتوانست مشکل ساختاری تولید کشاورزی و زمین داری را حل کند و همچنان مشکلات کشاورزان و صاحبان زمین در روستاها ادامه یافت و هنوز بعد از 50 سال از آن زمان بازهم شاهد ادامه دعواها و شکایت ها در مورد نسق، حق ریشه و مالکیت زمینها هستیم.

طبق برنامه های عمرانی باید در ارتباط با بومی شدن تقسیم اراضی و تولید بیشتر کار می شد اما برنامه های عمرانی نیز توفیق کمی داشت. در برنامه سوم عمرانی شرکتهای تعاونی روستایی بوجود آمد اما این تعاونی ها نیز نتوانستند مشکلات مردم و روستائیان و صاحبان زمین و ورثه آن ها را حل کنند.

فعالیت آموزشی وترویج باسپاه دانش، بهداشت روستا، احداث راه روستا، تاسیس انجمن ده از1342 تا 1346  نیز در برنامه سوم عمرانی تحت شعاع اصلاحات ارضی بود که در نهایت باعث  قشربندی روستایی شد و ضمن حل برخی مشکلات، چالشهای جدیدی را نیز ایجاد کرد.

اعتبار نسق زراعی

اعتبار نسق زراعی

 

شاید این مقاله هم بدردت بخوره

برنامه ریزی  با هدف بهبود ساختار برای محو یا کاهش نابرابری های اجتماعی  صورت میگرفت ولی در عمل کمتر  به نتیجه رسید و نابرابری ها کمتر نشد بلکه عامل مهاجرت از روستا به شهر بود زیرا کشاورز یا پول نداشت یا زمین مرغوب نداشت و یا مجبور بود به دلیل نداشتن امکانات و حمایت های لازم روستا را ترک کند و راهی شهر شود.

به عبارت دیگر، اصلاحات ارضی و مشکلات مالکیت زمین و ساختار تولید، والبته رشد خدمات وجاذبه های شهری، باعث رشد مهاجرت ها شد و جمعیت ایران که با 30 میلیون جمعیت 20 میلیون در روستا و 10 میلیون در روستاها داشت به خاطر مهاجرت به جایی رسیده که اکنون از 80 میلیون جمعیت بیش از 55 میلیون در شهرها و 25 میلیون در روستا زندگی می کنند و این روند مهاجرت نشان می دهد که حقوق مالکیت و نسق و حق ریشه و… همچنان با چالش های گسترده ای مواجه است وهنوز مشکلات عمده ای در حقوق روستائیات و صاحبان زمین در روستاها وجود دارد.

 

 

نسق از نظر اصطلاحی عبارت است از حق کشاورزی برای کشت روی زمینی که مالک آن دیگری است

نسق در اصلاحات ارضی

در زمان اجرای قانون اصلاحات اراضی ایران، کسانی که مالکیت زمین‌های کشاورزی را به گونه ثبتی در دست داشتند مالک خوانده میشدند. کسانی که به گونه مشروط روی زمین‌های مالکان کار میکردند و بخشی از فراورده یا درآمد برآمده از فروش فراورده را در دست مالک قرار می‌دادند کشاورز خوانده میشدند. مساحت زمین‌های تحت تصرف و کشت کشاورزان متفاوت بود. از این روی در زمان اجرای قانون اصلاحات ارضی، مقدار دقیق زمینهای کشاورزان آماربرداری شد. مساحت سندهای صادر شده برای کشاورزان بر پایه نسق آنان در فرم‌های آماری تعیین می‌شد.

در مورد نسق زراعتی و حقوق مکتسبه از آن توسط زارع در ماده اول قانون اصلاحات ارضی چنین گفته شده بود:

زارع کسی است که مالک زمین نیست یا دارا بودن یک یا چند عامل زراعتی شخصاً یا به کمک افراد خانواده خود در زمین متعلق به مالک مستقلاً زراعت می‌کند و مقداری از محصول را به صورت نقدی یا جنسی به مالک می‌دهد.

نسق زراعی یک کشاورز عبارت است از مقدار زمین‌های تحت تصرف و کشت وی در زمان اجرای قانون اصلاحات ارضی در ایران، که برای کشت و آبادانی آن اقدام نموده باشد

نسق‌داری

نسق‌داری یا حق داشتن نسق قابل انتقال و موروثی بوده‌است. دهقان حقی دائمی نسبت به قطعه زمین داشت. دهقانان حق فروش زمین را بنا به شرایط قرارداد مابین خود دارا بودند. سرنسقی عبارت بود از بهایی که دهقان بابت حق کشت زمین به کدخدا میداد.

ارباب می‌بایست به حق دهقان برای زراعت، احترام می‌گذاشت . اگر ارباب دهقانی را اخراج می‌کرد، باید هزینه خسارت را پرداخت می‌کرد. از این روی این حق، می‌توانست دائمی به معنای واقعی آن نباشد. اما این حق نسق بود که دهقان را نسبت به خوش نشین، برتری می‌داد. تنها رعیت‌ها حق نسق داشتند.

تبدیل نسق به سند

تبدیل نسق به سند

نسق در بعد از انقلاب

نسق بر پایه لایحه قانون واگذاری و احیا زمین‌ها، مصوب ۲۶ فروردین ۱۳۵۹، عبارت اسست از عملکرد آبادانی کسی که به  ‌آبادی زمین اقدام کرده ‌است.

 

نسق چیست , سند نسق چیست,نسق ,زمین های نسقی یعنی چه , سند نسخ چیست, نسق یعنی چه, فرق سند با نسق, زمین نسقی چیست, فرق سند با نسق چیست,نسق معتبر چیست , نسخ زمین چیست,ملک نسقی چیست ,سند نسقی چیست ,زمین نسق چیست , نسق زمین چیست, خانه نسقی چیست, زمین نسق دار یعنی چه, سند نسقی چیست؟,معنی نسق زراعی , نسخ زمین, معنی نسق,نسق مسکونی , نسق زراعی چیست, نسق یعنی چی, نسخ زمین کشاورزی چیست,سند نسق,حق نس چیست,زمین نسق,نسق یعنی,نسق زمین,نسقی چیست,نسخ ملک چیست,نسق ملک چیست,معنی نسقی,نسق زمین مسکونی,نسقی یعنی چه,منظور از زمین نسق چیست,زمین نسقی,نسخ یا نسق,ملک نسقی یعنی چی,زمین نسق یعنی چه,مدرک نسق چیست,سند نسخ,معنی نسق چیست,نسق معنى,زمین نسق دار,نسق معنی,معني نسق,صاحب نسق يعني چه,نسق به چه معناست؟,خرید زمین نسق دار,معنی کلمه نسق زراعی,معنى نسق,نسق کشی چیست,نصق,نسق به چه معناست,نسق یا نسخ,نسق کشی یعنی چه,معنای نسق,حق نسق,معنی کلمه نسق چیست,نسق زراعی یعنی چه,نمونه نسق زمین,سند نسق زراعی چیست,سند نسقی,صاحب نسق چیست,اپارتمان نسقی یعنی چه؟,نسق زراعی,نحوه خرید زمین نسقی,معنی نسق در املاک,مفهوم نسق,ملک نسق دار یعنی چه,معنی سند نسخ,نمونه نسق زراعی,نمونه سند نسق زراعی,معنی کلمه نسق,نسخی چیست,نسق گیری,زمین یعنی چی,معنی نسق کشی,نسقی,نسخی یعنی چه,زمین زراعی چیست,نسق کشیدن یعنی چه,منظور از نسق زراعی چیست,نسق کشاورزی,معنی نصق,زمین یعنی چه,نسق کشی,کلمه نسق یعنی چی,اراضی نسقی,جمع نسق,ملک نسقی,حق نگهداری زمین,منظور از بر زمین چیست,معنی نسق گرفتن,سند بدون ریشه چیست,سند بدون ریشه یعنی چی,تبدیل نسق به سند,تعريف نسق,shorturl.at,cutt.ly,bitly,tinyurl,,,

 

امروزه کانال کشی ( کانال سازی ) و تعبیه دریچه کولر در داخل ساختمان های مختلف، به یکی از برنامه های اجرایی ضروری مهندسین و پیمانکاران ساختمان ها ( تهویه نظری ) در جهت افزایش میزان آسایش افراد تبدیل شده است.

توضیحات بیشتر

تسطیح چیست؟

  • تاریخ انتشار : 29 فوریه 24
  • تعداد بازدید : 17329
  • نظرات : بدون دیدگاه
  • دسته بندی : دانستنی های ملکی
  • نویسنده : حسین احمدپور
  • منبع : گیلند

تعریف عمومی تسطیح(landleveling)

هموارسازی، صاف کردن و ایجاد شیب مناسب در زمین با در نظرگرفتن ضریب نفوذ پذیری و بافت خاک، جهت جلوگیری از فرسایش سطحی و تندآب و بوجودآوردن شرایط یکسان و هماهنگ توزیع آب در یک عمق، در سراسر مزرعه به عقیده پروفسورMichael salasr از دانشگاه لوئیزیانای آمریکا از تسطیح، ایجاد شیب در یک اندازه معین برحسب بافت و ساختمان خاک به منظور نفوذ مناسب (هوا، آب، ریشه) طراحی ویلا زهکشی خوب و بهبود بخشیدن به توزیع یکنواخت مواد غذایی، آب و افزایش راندمان آبیاری ثقلی است.

هموارسازی (landleveling , landforming ,landgrading)

یک اصطلاح کلی برای هموارسازی و صاف کردن زمین بر اساس عوارض طبیعی، کاری که سالهاست به صورت سنتی در کشور ما با انواع ماله و موادهای متنوع انجام میشود.

تسطیح علمی(دقیق) landsmoothing , landplaning))

تسطیح دقیق با در نظرگرفتن شیب به طوری که خطا به صفر نزدیک شود که دقیق ترین نوع تسطیح است. در این روش نقاط زمین هم ارتفاع شده و یک سطح کاملاٌ مستوی با شیب یکسان ایجاد میشود.

ماشین های تسطیح

اصولاً ماشین های تسطیح در گروه ماشین های سنگین خاکورزی در عملیات زراعی قرار دارند، تسطیح در زمین های ناهموار توسط ماشین های مکانیکی و کنترل دستی با وزن زیاد میتواند باعث فشردگی لایه زیرین و جابجایی حجم بسیار زیادی از خاک گردد و در صورتی که به عمق خاک زراعی توجه نشود صدمات قابل توجهی را به پتانسیل زراعی و ساختمان خاک وارد کند، به همین دلیل حذف ماشین های سنگین مکانیکی و جلوگیری از خاکبرداری های عمق عرصه هاي نباتی و مرغوب خاک، میتواند به افزایش کیفی خاک کمک کند. انواع اسکرپیرهای خودرو بلدوزر و گریدرها در این گروهند.

 

 

 

معرفی مجموعه کنترل لیزری در ماشین های تسطیح

1- فرستنده (transmitter )

این دستگاه به عنوان مولد اشعه و دارای یک دیود تولید نور لیزر است که توسط باطری 12 ولتی کار میکند. مولد اشعه یسته به نوع دستگاه فرستنده، دیود تولید لیزر را با سرعت قابل تنظیم از 0 تا 1200 دور در دقیقه، حول محور عمود بر سطح مزرعه می چرخاند و یک صفحه ی مجازی از پرتو لیزر با قدرت 1 تا 5 میلی وات و فرکانس 645 تا700 نانومتر در یک باند به قطر 5 تا 12 میلیمتر را در ارتفاع مشخص، بالای سطح مزرعه تشکیل می دهد. این باند از نور لیزر کار کنترل و هدلایت سنسورهای گیرنده در ماشین تسطیح را بر عهده دارد.

2- گیرنده (receiver)

گیرنده که تنظیم کننده اتوماتیک ارتفاع تیغه دستگاه از سطح مزرعه میباشد و براساس شیب تعریف شده نور لیزر ارسالی از فرستنده عمل میکند، از یک سری سنسور یا حسگر حساس به نور لیزر تشکیل شده. این حسگرها در سه طبقه به صورت عمودی روی هم قرار گرفته وکار ارسال اطلاعات جهت کنترل و هماهنگ کردن ارتفاع  تیغه از سطح مزرعه با صفحه مجازی لیزری در ارتفاع فرستنده را به عهده دارد.

این دستگاه طبق فرامینی که از حسگرهای خود دریافت می کند اطلاعات را به پالسهای الکتریکی تبدیل کرده و با انتقال جریان الکتریسیته به جعبه ی کنترل و پردازش اطلاعات در حافظه آن فرامین لازم به شیر برقی برای هدایت جک های هیدرولیک و کنترل تیغه را دقیقاً در ارتفاع تعریف شده صادر می نماید.

3- آشکارساز دستی (detector)

آشکارساز یا گیرنده دستی برای مشخص کردن و یافتن مسیر تابش پرتو لیزر بکار می رود. این دستگاه وسیله ی بسیار مطمئنی برای نقشه برداری است و میتوان با استفاده از یک خط کش تلسکوپی چهار و پنج متری و تراسمیتر(فرستنده) کار نقشه برداری مزرعه را یک نفره انجام داد.

 

4- جعبه کنترل (controlbox)

این واحد ارتباط دهنده گیرنده با فرستنده است که بوسیله باطری تراکتور تغذیه شده و پس از دریافت پالسهای الکتریکی حاصل از خروجی سنسورهای آشکارساز گیرنده لیزر، بوسیله ی یک آی سی حافظه که دارای برنامه نرم افزاری دقیق تیغه تسطیح در ارتفاع تعریف شده را بر اساس شیب و جهت باند لیزر بر عهده دارد.

5- دکل (mast)

دکل یا پایه ی تلسکوپی برای تنظیم ارتفاع reciver و تیغه در محدوده باند نور لیزر با حدود 170 سانتیمتر ارتفاع بسته و 270 سانتیمتر ارتفاع باز که دقیقاٌ بر روی تیغه یا باکت ماشین تسطیح نصب میشود و گیرنده در زمان کار دستگاه تسطیح در بالای آن نصب می گردد، این دکل ها در دو نوع برقی و هیدرولیک ساخته شده اند.

6- شیر کنترل برقی (Elector valve)

شیرهای برقی در انواع مختلف وجود دارند و با فرمان های الکتریکی که از طریق گیرنده لیزر و جعبه کنترل دریافت میکنند روغن با فشار لازم را به جک های هیدرولیک تنظیم تیغه ارسال نموده و ارتفاع تیغه ی ماشین تسطیح را از سطح زمین، بر اساس شیب ثبت شده در فرستنده تنظیم مینماید. سرعت عمل و دقت تیغه در زمان تسطیح بستگی به دقت و عملکرد سریع شیر کنترل دارد.

تکنولوژی تسطیح لیزری(Laser landleveling technical)

تسطیح دقیق اراضی precisional landlevel(PLL)

تسطیح دقیق، فرایند هموارسازی ، شیب گذاری و طبقه بندی زمین و تبدیل آن به سطحی کاملاً صاف و یکنواخت  با شیب بافت خاک، با اختلافی کمتر از 2 سانتی متر در طول زمین (PLL) میباشد.

روش های سنتی (PLL) شامل حرکت یک تیغه به عنوان  لولر یا صاف کننده در سطح زمین با شیب معین، این روش بسیار دشوار و نهایتاً بی نتیجه است.

تسطیح صحیح و اصولی زمین، یعنی تبدیل آن به سطحی کاملاً یکنواخت و هموار با شیب مناسب و هماهنگ بر اساس شناخت دقیق بافت خاک زراعی مزرعه میباشد.

استفاده از تکنولوژی لیزری در تسطیح دقیق اراضی، پیشرفت با ارزش و مفیدی بوده که از سال 1381 در دستور کار اداره ی امور فناوری مکانیزه سازمان جهاد کشاورزی فارس قرار گرفت. این روش بسیار سودمند، کم هزینه و سریع مطرح شد و میتواند ضمن افزایش دقت تسطیح و شیب بندی اراضی باعث کاهش باعث کاهش مصرف آب، افزایش راندمان کاربرد آبیاری ثقلی، افزایش سرعت عمل آبیاری، کاهش نیاز به نیروی انسانی و امکان استفاده از ماشین هی متنوع را در تمام امر کشاورزی فراهم آورد. در این روش میتوان اجرای اصول صحیح مدیریت آب، خاک و نهاده های کشاورزی را به درستی تضمین کرد.

ماشین های تسطیح لیزری

از آنجا که دستگاههای تسطیح لیزری به دلیل وقت و کارآرایی مناسب وعدم نیاز دائم به کارشناسان خبره، سادگی عمل و کار در شرایط مختلف، در سایر کشورهای جهان مورد توجه و استقبال زارعین قرار گرفته بود، وارد کردن این دستگاهه به استان و استفاده از آن ها در مزارع کوچک و بزرگ، تسطیح دقیق با سرعت عمل کافی و فزینه های مناسب تر، جلب اعتماد کشاورزان در مقایسه با سایر روش ها را نیز به دنبال داشته، از اقدام کردن شرایط لازم برای دسترسی هر چه آسانتر زارعین به این دستگاه ها و تجهیز بخش خصوصی به انواع مناسب و کاربردی تجهیزات تسطیح لیزری امری بسیار ضروری میباشد.

معرفی سیستم های تسطیح لیزری

از آنجا که دستگاه های تسطیح لیزری به دلیل دقت و کارآرایی مناسب و عدم نیاز دائم به کارشناسان خبره، سادگی، سرعت عمل و کار در هر شرایطی، مورد توجه و استقبال زارعین قرار گرفته بود، وارد کردن این دستگاهها به استان و استفاده از آنها در مزارع کوچک و بزرگ، تسطیح دقیق با سرعت کافی و هزینه های مناسبتر- جلب اعتماد کشاورزان در مقایسه با سایر روش ها را نیز به دنبال داشت، لذا فراهم کردن شرایط لازم برای دسترسی هر چه آسانتر زارعین به این دستگاه ها و تجهیز بخش خصوصی به انواع مناسب و کاربردی تجهیزات تسطیح لیزری، امری بسیار سودمند میباشد.

ماشین های تسطیح لیزری سبک (کششی)

از آنجا که اراضی زراعی کاری علمی، فنی و تخصصی است، لذا نیاز به ماشین های سبک و دقیق با قابلیت کنترل هوشمند بسیار سودمند است، انتخاب ماشین های کششی و سبک تسطیح لیزری، این امکان را فراهم نموده است تا کاربران باتجربه و متخصصین خبره در امر تسطیح، امکان نقشه بردار، طراحی و تسطیح دقیق و علمی اراضی، بدون صدمه زدن به کیفیت و ساختمان خاک را در اختیار داشته باشند.

تسطیح دقیق یعنی ایجاد سطحی کاملاً مسطح با نقاط هم ارتفاع و شیب هماهنگ بر اساس بافت و ساختمان خاک و این میسر نیست مگر با استفاده از سیستم های هوشمند کنترل تیغه در ماشین های تسطیح.

انتخاب دستگاه مناسب برای تسطیح زمین بر حسب طول، عرض یا مساحت زمین، حجم خاک قابل جابه جایی و فاصله ی نقاط خاکبرداری و خاکریزی از اهمیت بالایی برخوردار است، با انتخاب دستگاه مناسب میتوان ضمن جلوگیری از پودر شدن و تخریب ساختمان خاک و مزرعه، در هزینه ها و زمان کار صرفه جویی کرد.

لولر لیزری

لولر در سیستم های لیزری مانند سایر لولرهای کششی معمولی بوده و حجم ماکت آن در حال حاضر بین 1 تا 3 متر مکعب میباشد. جابجایی خاک در مسیرهای طولانی بوسیله لولرها توصیه نمی شود، چون خاک در زمان حرکت توسط تیغه بر روی سطح زمین کشیده شده و در صورت طولانی بودن مسیر بخشی از خاک که در زیر خاک قرار دارد و بصورت پودر در خواهد آمد. در حقیقت همیشه یک سطح با اصطحکاک بسیار بالا بین تیغه و تراکتور بوجود می آید که ضمن کند کردن سرعت عمل تسطیح، و نیاز به قدرت بیشتر تراکتور برای کشیدن و حمل آن، باعث ناهمواری سطحی و نیاز به ریگلاژ دوباره و افزایش زمان کار میشود. در زمان تسطیح توسط انواع لولر باید ابتدا زمین را به عمق مورد نظر برای خاکبرداری و تسطیح شخم زد. به همین دلیل لولر ها برای تسطیح نهایی و در واقع ریگلاژ اراضی که میزان خاکبرداری و خاکریزی آنها در هکتار کمتر از 500 متر مکعب هست مناسبترند.

اسکریپر لیزری

در حال حاضر اداره امور فناوری مکانیزه کشاورزی فارس موفق به برنامه ریزی لازم برای وارد کردن و تولید یکی از مناسبترین طرحهای اسکریپر نیمه سوار کششی در دنیا که توان انجام عملیات شخم، جابجایی سریع خاک و تسطیح رابه زور همزمان یا جداگانه دارد، شده است، استفاده از اسکریپرهای کششی مناسب، در هر شرایطی برای تسطیح اراضی توصیه میشود، از آنجا که تنوع اسکریپر زیاد است، لذا اسکریپرهای کنونی که در اختیار شما قرار میگیرد مجهز به یک سیستم گاوآهن هیدرولیک ساقدار و قابل کنترل میباشد که توان کندن زمین در سطوح بسیار سنگین، تا عمق 40 سانتیمتر را دارد. در ضمن مخزن آنها ظرفیتهائی بین 4 تا6 متر مکعب را دارا میباشد.

مجموعه اسکریپر همزمان توان انجام پنج کار مختلف را در مزرعه دارد، و شما را بی نیاز به سایر ماشین آلات مینماید.

* توان کندن زمین در عمق مناسب بوسیله سیستم خاک ورز هیدرولیک.

* بارگیری و برداشتن خاک از سطح زمین و پرکردن مخزن دستگاه بدون نیاز به لودر همزمان با شخم و تسطیح.

* حمل خاک و جابجایی آن در سطح مزرعه.

* تخلیه خاک به صورت لایه به لایه در سطوح مزرعه.

* تسطیح همزمان مزرعه بر اساس شیب تنظیم شده در فرستنده.

بوسیله این مدل اسکریپرهای لیزری میتوان اقدام به احداث جاده، حفر استخر و کانالهای درجه یک و دو و نهایتاً انتقال خاک از معدن به سایر نقاط مورد نیاز نمود.

ورود سیستمهای لیزری خصوصاَ ماشینهای تسطیح به مخش کشاورزی، شرایط لازم برای تسطیح دقیق اراضی را فراهم کرده و به دنبال آن یک تحول چشمگیر و ارزشمند در آبیاری ثقلی، ضمن ایجاد شرایط ایده آل برای کاهش برداشت از منابع آب زیرزمینی و دریاچه ها، بااستفاده از حداقل آب زیرزمینی و امکان دستیابی به حداکثر بازده آبیاری با روشهای سنتی را فراهم نمود.

مزایای دستگاه های تسطیح لیزری

غیر قابل انکارترین مزیت این سیستم نسبت به سایر روشها، دقت دستگاه در تسطیح بر اساس شیبهای بسیار دقیق طولی و عرضی به طور همزمان، به دلیل هوشمند بودن سیتم ترازیاب آن و عدم نیاز به حواس انسانی در کنترل تیغه خاکورز برای ایجاد سطحی کاملاً صاف با شیب مورد نظر است، کنترل و دقت در ایجاد شیب به حدی است که در پایان عملیات تسطیح میتوان بر اساس شبکه بندی، شیب را در دو جهت با دقت (5+ و 5-) میلیمتر در 100 متر با سرعت زیاد کنترل و ارزیابی کرد.

به طور کلی مزایای بارز دستگاه های لیزری را به سایر سیستمهای تسطیح میتوان به شرح زیر برشمرد.

* ساده بودن مکانیزم دستگاه.

* امکان استفاده از تراکترر به عنوان ماشین کشنده دستگاه در سایر فعالیتهای زراعی و افزایش راندمان کار ماشینها دربخش.

* امکان تسطیح مزارع کوچک، حتی محیط های محصور مانند گلخانه، باندهی فرود، جاده و انبارها، با دقت بسیار بالا.

* امکان توزیع و اختلات کودهای دامی و هموس، در زمان ریگلاژ زمین.

* سرعت عمل در جابجائی و حمل و نقل دستگاه به وسیله تراکتور و سایر کشنده ها حتی در جاده های پرتردد بین شهری.

* عدم نیاز به نقشه بردار متخصص و تقشه برداری بوسیله دوربینهای مخصوص به روش مهندسی.

* سادگی، سهولت و سرعت عمل بالا در تهیه نقشه زمین، جهت حصول به میزان خاکبرداری و خاکریزی، توسط راننده ترکتور و عدم نیاز به کارشناس نقشه بردار.

* عدم نیاز به راننده گان خبره و آزموده در امر تسطیح به دلیل سادگی مکانیزم دستگاه.

* امکان آموزش سریع و آسان کاربران حتی کم سواد، برای نقشه برداری و کار با دستگاه.

* امکان بومی کردن و فراگیر شدن این سیستم در کلیه مزارع کشور و تسطیح دقیق و علمی اراضی بوسیله کشاورزان.

* توان حفر کانالهای ذهکش و آبرسان فرعی یا اصلی و استخرهای آبگیر با استانداردهای علمی، بر اساس شیبهای بسیار دقیق.

* امکان طراحی و احداث جاده های بین مزارع در ارتفاع و شیبهای مختلف.

* و در نهایت به آینده ای روشن در تسطیح دقیق و علمی تمام اراضی کشور به دلیل امکان مشارکت آهاد کشاورزان در امر تسطیح اراضی خود.

 

توجه

قبل از شروع عملیات تسطیح دقیق، برای جلوگیری از تخریب ساختمان خاک نباتی و کاهش کیفی بافت خاک سطحی، ابتدا باید نسبت به خاکورزی و تسطیح نسبی زمین اقدام نمود

تسطیح حفاظتی

کشنده های مناسب برای ماشینهای کششی تسطیح لیزری

ازآنجا که ظرفیت ماشینهای تسطیح لیزری شامل لولر و اسکریپر های نیمه سوار موجود، کمتر از 8 متر مکعب بوده و با در نظر گرفتن وزن متوسط هر متر مکعب خاک زراعی با رطوبت 18%، 1700 کیلوگرم، نیاز به توان بین 120 تا 140 اسب بخار برای حمل محموله های تا 15000 کیلوگرم به صورت کششی میباشد لذا مناسبترین تراکتورها برای عملیات تسطیح، تراکتورهای 8400 والترا و (T155) نیوهلند میباشد و استفاده از تراکتورهای با قدرت بالاتر تنها مصرف سوخت و هزینه ها را افزایش میدهد.

شروع کار با دستگاههای تسطیح لیزری

مراحل تسطیح :

  1. آماده کردن تراکتور
  2. آماده سازی ماشین تسطیح
  3. آماده کردن تجهیزات لیزری
  4. تعیین شیب طبیعی زمین.
  5. نقشه برداری و محاسبه میزان خاکبرداری و خاکریزی بر اساس شیب.
  6. تهیه نقشه و علامتگذاری مسیرهای حرکت تراکتور برای راهنمائی راننده.
  7. مشخص کردن و علامت گذاری نقطه ثقل.
  8. شروع عملیات تسطیح.

تسطیح نسبی

قبل از شروع به نقشه برداری و تسطیح دقیق با ماشینهای لیزری، ابتدا زمین را تا عمق مناسب خاکورزی و دانه بندی نمود. سپس به وسیله انواع لولر، اسکریپر یا گریدر معمولی نسبت به تسطیح نسبی زمین اقدام کرد، تا به طور متوسط حجم جابجائی خاک در زمان تسطیح دقیق را کاهش داد و امکان افزایش دقت در عملیات نقشه برداری و محاسبات لازم برای انجام عملیات تسطیح دقیق را فراهم نمود، هرگز در زمینهائی که حجم عملیات جابجائی خاک بیشتر از 500 متر مکعب در هکتار است به طور مستقیم با لولرهای لیزری اقدام به تسطیح دقیق ننمائید چون ساختمان خاک تخریب و در زمان آبیاری یا بر اثر باد فرسایش شدید،

خاک زراعی سطحی را از بین میبرد.دقت کنید اسکریپرهای لیزری برای تسطیح در زمینهای بلند یا ناهموار که بیش از 500 متر مکعب خاک دارند بسیار مناسبند و نباید در این گونه اراضی کار تسطیح اساسی را مستقیماً با لولر انجام داد، لولرهای لیزری برای عملیات رگلاژ یا تسطیح در زمین هایی که حداکثر 500 متر مکعب خاک در هکتار دارند مناسبند.

 

توضیحات بیشتر

رشد ۲۱ درصدی خرید خانه ایرانیان در ترکیه/ ۴۶۰۰ خانه طی ۷ ماه اخیر خریداری شد

مسعود خوانساری طی توییتی در صفحه شخصی خود اعلام کرد که ایرانیان 4600 خانه طی 7 ماه اخیر در ترکیه خریداری کرده‌اند که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته 21 درصد افزایش داشته است.

خوانساری در صفحه شخصی خود نوشت: در سال 2020 ایرانیان در بین خارجی‌ها رتبه نخست خرید مسکن در ترکیه و در 7 ماهه سال جاری رتبه دوم را با خرید 4600 خانه به دست آورده‌اند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 21 درصد افزایش یافته. دلیل این وضعیت تورم افسارگسیخته، نبود چشم‌انداز روشن از آینده و وضعیت بد سرمایه‌گذاری است.

توضیحات بیشتر
09117087013
INFO@GILAND.IR