تغذیه دوران بارداری
تاریخ درج : 2 ژانویه 23
بازدید : 175
غذاهایی که در دوران بارداری باید از آنها اجتناب کرد
شما بهترین چیز را برای کودک خود می خواهید. به همین دلیل به رژیم غذایی خود توجه ویژه ای دارید. اما می دانید در دوران بارداری از چه غذاهایی اجتناب کنید؟ در این مقاله اصول تغذیه بارداری را در سایت فاطمه طباطبایی بیان خواهیم کرد.
تغذیه دوران بارداری سه ماهه دوم
در حقیقت تغذیه دوران بارداری باید از ابتدا به درستی صورت گیرد که شامل میزان کافی غلات، میزان کافی محصولات لبنی، چربیهای سالم، ویتامینها، میوه و پروتئین است. همانطور که گفته شد، با گذشت زمان نیاز به مواد مغذی که جنین از مادر دریافت میکند، افزایش مییابد و یکی از موادمعدنی که از ماه پنجم اهمیت آن بیشتر شده و در اغلب موارد، مادر نیازمند دریافت مکمل میشود؛ آهن است. تغذیه دوران بارداری سه ماهه دوم اهمیت بسیاری دارد، اما این بدان معنی نیست که باید خودسرانه از مکملهای غذایی استفاده کنند؛ بلکه باید علائم مختلف را به پزشک گزارش دهند و همچنین طی انجام آزمایشها، در صورت وجود کمبود هرگونه ویتامین ،پزشک مکمل لازم را تجویز میکند.
تغذیه دوران بارداری
در دوران بارداری حداقل سه وعده پروتئین، شش وعده غلات کامل، پنج وعده میوه، سه وعده محصولات لبنی، غذای دارای چربی ضروری و سالم نیاز است؛ همچنین ویتامینهای این دوره باید مصرف شود. یکی از مواد مورد نیاز برای جنین پروتئین است و چنانچه تغذیه دوران بارداری برای هوش جنین برای شما اهمیت دارد، بهتر است از مصرف پروتئین غافل نشوید؛ زیرا برای مغز جنین ضروری است. پروتئین را میتوان از لوبیا، مرغ، گوشت کمچرب، آجیل، سالمون و… به دست آورد. ماده معدنی مهم دیگر کلسیم است که به ساخت استخوانها کمک میکند. همچنین کلسیم در مکانیسمهای سلولی بدن ضروری است؛ به همین دلیل یکی از موادمعدنی که در تغذیه دوران بارداری در هر ماه اهمیت دارد، کلسیم موجود در مواد لبنی همچون شیر و پنیر و همچنین موادغذایی همچون کلم و تخم مرغ است. چنانچه شیر حاوی ویتامین D مصرف کنید، برای سلامتی مادر و جنین مفیدتر خواهد بود.
فولات و آهن نیز دو ماده بسیار مهم برای خانمهای باردار است؛ زیرا فولات برای جلوگیری از نقص لوله عصبی در نوزاد مهم است، آهن نیز برای تولید گلبولهای قرمز اهمیت دارد. معمولاً جنین نیاز آهن خود را به طور کامل از مادر رفع میکند؛ اما ممکن است خانم باردار دچار کمبود آهن شود. به همین دلیل در تغذیه دوران بارداری هفته به هفته باید میزان آهن مصرفی بررسی شود و همچنین آهن در تغذیه دوران بارداری سه ماهه دوم جدی گرفته شود. ید و روی دو ماده معدنی مهم دیگر هستند که نه تنها در متابولیسم و تکامل اندامهای جنین همچون مغز نقش دارند؛ بلکه در بهبود زخم و سلامت پوست و مو برای مادر و همچنین برای جنین اهمیت دارند. همچنین روی میتواند روی سطح ویتامین A تاثیر بگذارد.
در تغذیه دوران بارداری ماه به ماه باید به میزان فیبر دریافتی مادر توجه شود؛ زیرا چنانچه فیبر در غذای مادر کم باشد، خطراتی همچون یبوست، سرطان کولون و بواسیر افزایش پیدا میکند. همچنین مصرف فیبر کافی، به جلوگیری از بیماریهای قلبی-عروقی و دیابت کمک میکند.
ویار و پیکا در دوران بارداری
ویار در دوران بارداری به تمایل بیش از حد و حتی تنفر بیش از حد نسبت به مواد غذایی خاص گفته میشود. به صورت کلی، چنانچه فرد نسبت به ماده غذایی مهمی که برای بدن اهمیت دارد، دچار تنفر شد؛ باید در این ارتباط با پزشک صحبت کند تا بتواند نیاز خود را به مواد مغذی درون آن غذا، از طریق دیگری رفع کند. همچنین چنانچه نسبت به مواد غذایی غیرضروری و تنقلات تمایل بیش از حد پیدا کرد، بهتر است به میزان کم پاسخگوی این ویار باشد؛ اما نه در حدی که به بدن او آسیب برسد.
پیکا در دوران بارداری ممکن است به وجود بیاید که به دلیل کمبود مواد مغذی خاص در بدن فرد باردار است و به حالتی گفته میشود که فرد نسبت به مواد غذایی عجیب تمایل پیدا میکند؛ به عنوان مثال تمایل به خوردن خاک رس یا نشاسته. فرد باردار باید آنرا حتما به پزشک خود گزارش دهد.
وقتی باردار و ناخوش هستید برای تغذیه سالم باید چه چیزهایی بخورید؟
در دوران بارداری ممکن است دچار تهوع صبحگاهی، اسهال یا یبوست شوید. گاهی غذا خورد بدون تهوع ممکن نیست یا حتی ممکن است آنقدر احساس ناخوشی کنید که قادر به غذا خوردن هم نباشید. در اینجا چند پیشنهاد برای تغذیه سالم وجود دارد:
بیماری صبحگاهی: قبل از بلند شدن از رختخواب کراکر، غلات یا چوب شور بخورید. در طول روز وعدههای غذایی کمحجم و مکرر میل کنید. از غذاهای چرب، سرخ شده ، ادویه دار و چرب بپرهیزید.
یبوست: میوه و سبزیجات تازه بیشتر مصرف کنید. همچنین روزانه 6 تا 8 لیوان آب بنوشید. مصرف مکمل های فیبر نیز ممکن است کمک کننده باشد. ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.
اسهال: غذاهایی که حاوی پکتین و صمغ هستند (دو نوع فیبر غذایی) بیشتر بخورید تا به جذب آب اضافی کمک کند. نمونههایی از این غذاها سس سیب ، موز ، برنج سفید ، بلغور جو دوسر و نان گندم غنی شده است.
سوزش معده: در طول روز وعدههای غذایی کم حجم و مکرر داشته باشید. قبل از غذا خوردن شیر بخورید و غذاها و نوشیدنی های کافئیندار، نوشیدنیهای سیتریک و غذاهای پرادویه را محدود کنید.
آیا میتوانم در دوران بارداری رژیم بگیرم؟
نه.
در دوران بارداری رژیم نگیرید و دنبال کاهش وزن نباشید – مواد مغذی و تغذیه سالم برای سلامتی شما وکودک لازم است. به خاطر داشته باشید که در هفته اول تولد کودک مقداری وزن کم خواهید کرد.
آیا میتوانم رژیم غذایی بارداری “کم کربوهیدرات” داشته باشم؟
رژیمهای غذایی با کربوهیدرات کم، مانند رژیم اتکینز و رژیم ساحل جنوبی بسیار محبوب هستند. هیچ مطالعه ای درباره تأثیر رژیم غذایی کم کربوهیدرات بر بارداری انجام نشده است، بنابراین در صورت وجود، تأثیر آن بر جنین ناشناخته است. در دوران بارداری باید رژیمی متعادل، متشکل از تمام گروههای غذایی داشته باشید.
آیا می توانم رژیم گیاهخواری خود را در دوران بارداری حفظ کنم؟
صرف باردار بودن به معنای ترک رژیم گیاهخواری نیست. اگر این رژیم شامل طیف گسترده ای از غذاهای سالم با پروتئین و کالری کافی برای شما و کودک است، مناسب خواهد بود.
بسته به نوع برنامه غذایی گیاهخواری که دنبال می کنید، برای اطمینان از تامین نیازهای مادر و کودک گاهی لازم است عادات غذایی خود را تغییر دهید. میزان کالری مصرفی مادر باید حدود 300 کالری بیشتر از دوران قبل از بارداری باشد. نوع رژیم خود را با پزشک در میان بگذارید.
برای بررسی تغذیه دوران بارداری و تغذیه سالم، از طریق درمانکده مشاوره انلاین فوری دریافت کنید:
چرا در دوران بارداری به کلسیم بیشتری نیاز دارم؟
کلسیم ماده مغذی مورد نیاز بدن برای ساختن دندان ها و استخوان های محکم است. کلسیم همچنین باعث لخته شدن خون به طور طبیعی، عملکرد صحیح عضلات، اعصاب و ضربان طبیعی قلب می شود. بیشتر کلسیم بدن در داخل استخوان ها وجود دارد.
جنین در حال رشد برای رشد به مقدار قابل توجهی کلسیم نیاز دارد. اگر برای تأمین نیازهای کودک خود در تغذیه دوران بارداری خود کلسیم کافی مصرف نکنید، بدن کلسیم را از استخوان های شما میگیرد، باعث کاهش توده استخوانی و افزایش خطر پوکی استخوان میشود. پوکی استخوان باعث نازک شدن استخوان و ایجاد استخوانهای ضعیف و شکننده میشود که به راحتی میشکنند.
بارداری یک زمان حساس برای مصرف کلسیم در خانمها است. حتی اگر در دوران بارداری مشکلی ایجاد نشود، تأمین ناکافی کلسیم در تعذیه دوران بارداری در این زمان میتواند قدرت استخوان را کاهش داده و خطر ابتلا به پوکی استخوان را در مراحل بعدی زندگی افزایش دهد.
برای آگاهی بیشتر از تغذیه دوران بارداری و رژیم تغذیه سالم، میتوانید مشاوره آنلاین فوری دریافت کنید:
دستورالعملهای زیر به شما اطمینان میدهد که در کل دوران بارداری خود به اندازه کافی مصرف کلسیم دارید:
میزان توصیه شده روزانه برای کلسیم 1000 میلی گرم در روز برای زنان باردار و شیرده بالای 18 سال است.
خوردن و نوشیدن حداقل چهار وعده لبنیات و غذاهای غنی از کلسیم در روز به شما اطمینان میدهد که مقدار مناسب کلسیم را در رژیم روزانه خود دریافت میکنید.
بهترین منابع کلسیم محصولات لبنی از جمله شیر ، پنیر ، ماست ، سوپ خامه و پودینگ است. کلسیم همچنین در غذاهایی از جمله سبزیجات (کلم بروکلی ، اسفناج و سبزی ها) ، غذاهای دریایی ، نخود خشک و لوبیا یافت میشود.
ویتامین D به بدن در استفاده از کلسیم کمک میکند. مقادیر کافی ویتامین D را می توان از طریق قرار گرفتن در معرض آفتاب و در شیر غنی شده ، تخم مرغ و ماهی بدست آورد.
موضوعات
- خرید، فروش
فروش ویلا محدوده ی سیاهکل
قیمت: تومان - خرید، فروش
زمین مسکونی وصنعتی 20000 متری حومه سیاهکل
قیمت: تومان - خرید، فروش
فروش زمین300 متری محدوده ی سیاهکل
قیمت: تومان - خرید، فروش
ویلایی650 متری سیاهکل موقیت عالی
قیمت: تومان - خرید، فروش
زمین 18800/95 متری مسکونی صنعتی حومه سیاهکل
قیمت: تومان
2 . پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
3 . پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.